blank

Televizyon Arızaları Ve Sebepleri

Arçelik – Beko Televizyon Müşteri Hizmetleri Çağrı Merkezi Numarası : 0850 210 0 888

Vestel – Regal Televizyon Arçelik – Beko Televizyon Müşteri Hizmetleri Çağrı Merkezi Numarası : 0850 222 41 23 Müşteri Hizmetleri Numarası

Televizyon, yani esas olarak canlı bir görüntünün, bulunduğu yerden başka bir yere yansıtılarak görüntülenmesini sağlayan cihaz, 1923 yılında John Loggie Baird tarafından İngiltere’de icad edilmiştir. 1926 yılında ilk görüntü yine kendisi tarafından yayınlanmıştır.

Tele;uzak, vizyon;görmek kelimelerinin birleşmesiyle uzaktakini görmek anlamına gelen televizyon, genel olarak ses ve görüntüleri elektrik sinyaline çevirir ve vericiler aracılığıyla iletir. İletilen bu sinyaller televizyonda alıcı aracılığıyla tekrar ses ve görüntüye çevirilir.

Detaylı iceleyecek olursak: Milyarlarca nokta, gelen sinyale göre ekranda resmedilir ve resimler gözün seçemeyeceği hızda yer değiştirerek resimlerin hareketli olmasını sağlar. Verici dediğimiz aygıtlar, kamera ve antenler, alıcı dediğimiz ise televizyon ve radyo alıcılarıdır.

Kameralarda bulunan tüpler ışık enerjisini elektrik sinyaline dönüştürür ve radyo vericileri de ses enerjisini elektrik sinyaline dönüştürür. Belirli bir frekansta, bu elektrik sinyalleri vericilerle iletilerek, elektrik sinyalleri televizyondaki tüpler vasıtasıyla ışık enerjisine çevirilir ve radyo alıcısıyla ses sinyaline çevirilir. Ses ve görüntü iletimindeki bant genişliği ve frekans farklılıkları yine alıcıdaki sistemle senkronizasyonu sağlanarak uyumlu ses ve görüntü elde edilir.

LCD ve LED TV’ler de ise aynı çalışma prensibine göre alıcı tarafında yansıtma sisteminde faklılıklar bulunmaktadır. Tüplü TV’lerde gelen elektrik sinyali tüp vasıtasıyla milyarlarca noktanın ışık enerjisi yöntemiyle yansıtılması iken, LCD TV’lerde bu işi iki polarize cam arasındaki sıvı kristaller arkadaki özel floresandan gelen ışığı yansıtarak yapmakta, LED TV’lerde ise bu görevi dizi ledler yaparak arka ışık kaynağı aramaz.

Gelelim tüm teknolojilerde benzer veya ayrı ayrı yaşanan arızalara:

  • Televizyonda hiçbir çalışma ibaresi yok.

Eğer fiş takılı ve sigortada atmamışsa, muhtemelen elektrik dalgalanması sebebiyle board denilen tv besleme kartı arıza yapmıştır ve tek yolu teknik servis çağırarak tamir ettirmektir.

  • TV’de standby çalışma ibaresi görünüyor ama kumanda veya televizyon üzerinden sistemi tetikleyip açamıyorsunuz.

Bu durumda anakart arızası muhtemel olmakla birlikte, besleme kartından kaynaklı az da olsa yaşanabilmektedir.

  • TV çalışıyor ama ekran gelip gidiyor, verimli çalışmıyor.

LCD Tv’lerde yaşanan bir problem olmakla birlikte, inverter tarafından dağıtılan ışık kaynağının dzügün dağıtılamama problemidir.

TV’lerde marka ve modeline göre çok fazla farklı problem yaşanabilmektedir. Bunların herbirini bilmemiz ve çözümlerini de genel bir anlayışla anlatabilmemiz pek mümkün görünmemektedir. Ancak genel olarak TV neden arıza yapar diye sorulduğunda her durumda, her markanın ortak yanıtı elektrikel dalgalanma, yüksek voltaj, elektrik git-gelleri gibi tümüyle elektriksel hatalardır.

Bu konularda Trimbox olarak, yıldırım ve trafo patlaması dahil TV’lerinizin aşırı gerilim kaynaklı yanmasını ve buna bağlı yangın risklerini engelleyebilmekteyiz.

Lcd Tv Lerimiz besleme,  Anakart, ticon, İnverter. ve panelden. oluşurlar  genellikle arıza yapan kart kesinlikle besleme kartıdır, sebebi  ise dairedeki yada çevredeki elektriksel voltaj dalgalanmalarından kaynaklanmaktadır. Cihazda hiç stanby ışığı yanmıyor sanki elektrik fişi takılı değilmiş gibi davranıyorsa anlamalısınızki besleme kartı arıza yapmıştır.

Stanby ışığı yanıyor ama cihaz tetiklenmiyor yani kumandayla açmak istediğinizde tepki vermiyor yada cihaz üzerindeki butonlardanda tepki alamıyorsanız  mainbord dediğimiz yani anakartta arıza olabilir bu arızayı besleme katındanda yapabilir ama anakartolmasıda muhtemeldir.

Cihaza elektrig giriyor kumanda ile çalıştırmak istediğinizde, cihaz çalışıyor ama anlık görüntü gelip gidiyor ise bu arızada inverter dediğimiz yani aydınlatma görevini yapan kart arızalı olabilir bu durumlarda kullanıcının pek yapabilecegi bir şey yok bizlerle, iletişime geçerek evinize kadar gelip cihazı evden alıp 1 günde cihazı çalışır hale getirip teslim ediyoruz.

LedTvlerimizLcdlere göre farklıdırlar ledtvlerdeinverter dediğimiz kart bulunmamakta. Besleme .anakart .ticon .ve panelden oluşurlar. Besleme arızaları tabikiLedTvlerimizdede görülmekte aynı şekilde mainbordarızalarıda sıklıkla görülmekte besleme olsun anakart arızası olsun üzerindeki eleman neyse orjinali değiştirilip, testleri yapılıp cihazı müşterilerimize tertemiz şekilde teslim etmekteyiz.

LCD LED TV PANELİ  KIRILMADIKCA TAMİRİDE MÜMKÜNDÜR. PANEL DEDİGİMİZ ŞEY TELEVİZYONUN EKRANIDIR.

TV EKRAN KARARMA ARIZASI VE TAMİRİ

Tüm televizyon markalarında görülebilen tv ekran kararması sorunu müşteri şikayetlerinde çoğunlukla karşımıza çıkmaktadır.

Bu arıza çeşidi gelişen teknolojiyle yeni piyasaya sürülen cihazlarda rastlanmaktadır.Bu tür arızalarda kesinlikle sektöründe uzman teknisyenlerle müdahale edilmelidir.

Led tv ekran kararması ve lcd tv ekran kararması sıklıkla karşımıza çıkan tv model çeşitleri diyebiliriz.

Televizyonlarınızın neden ekran kararma arızası verdiğini ve arıza durumlarında neler yapılması gerektiği hakkında detaylı bilgileri sizlerle paylaşmak isteriz.Tv ekranında kararma gibi bir sorun ile karşı karşıya kaldığınızda yapacağınız birkaç yöntemle sorunun asıl kaynağını öğrenmiş olacağız.

Öncelikle müşterilerimizden isteğimiz daha sağlıklı yorum yapabilmek adına şu soruların en az birine cevap vermeleri gerekmektedir

-Televizyonda ses var ama görüntü yok

-Tv ekranında kararma var ama görüntü çok az

Eğer bu iki sorun nedeniyle televizyonlarınızın ekran kararması olduğundan eminseniz.Birkaç adımda neden kaynaklandığını ve tamir sürecinden bahsedelim. 

Televizyonda Ses Var Ama Görüntü Yok Sorunu ?

Televizyon ses var ama görüntü yok arızasıyla tv ekranında kararma var ama görüntü çok az nedeni aynı olmakla beraber zaman zaman farklılaşabilmektedir.

İlk önce cihazınızın kumandasının ve uydu alıcısının kablolarını çalışıp çalışmadığını tespit ediniz.Cihazınızda power yeşil ışığı yanıyorsa ve tv ekranında kararma varsa ,televizyonunuzun arızası doğru tespit edilmiştir.

Arızanın nedeni televizyonlarınızın içerisinde bulunan led bar ünitesinin yanmasıyla oluşmaktadır.İstisnai durumlarda arızanın zarar boyutu büyükse ana kart ve işlemci sorunu ortaya çıkabilmektedir.

Bunun nedeni aniden yükselen voltaj akımı veya yedek parçanın ömrünün tamamlamasından kaynaklanmaktadır.Doğru arıza tespiti için cihazınız atölyemizde uzman teknisyenlerimizce sökülmesi gerekmektedir.

Tv ses var görüntü yok arızasıyla sık sık karşılamakta ve müşterilerimizden duymaktayız.Servis kayıtlarımızda genellikle müşterilerimizin tv markaları şikayetlerini sıralarsak şunları söyleyebiliriz.

Samsung tv ses var görüntü yok, lg tv tv ses var görüntü yok, philips tv ses var görüntü yok, toshiba tv ses var görüntü yok, vestel tv ses var görüntü yok, arçelik tv etv ses var görüntü yok, sunny tv ses var görüntü yok, regal tv ses var görüntü yok, axen tv ses var görüntü yok, sharp tv ses var görüntü yok vb.sıraladığımız tv markalarında bu durum sıkça yaşanmaktadır.

Tv Ekran Kararma Tamiri ( Tv Led Değişimi ve Tamiri )

Tv ekran kararma sorunu tv led tamiri ile backlight platformu yanmışsa tv led değişimi ile mümkündür.Tv ekran kararması arızanın tamiri yedek parçanın değişmesiyle mümkün olacaktır.

Tv led değişimi yaptığımız markalar ; samsung ,lg,sharp ,toshiba ,philips , arçelik ,vestel , beko , sunny ,sony,axen,grundig,regal ,panasonic tv led değişimi ve tv led tamiri yapılmaktadır.

Tv ekran kararma ve tv ses var görüntü yok sorunu varsa cihazınızın led ışıklarında veya aydınlatma platformunda arıza oluşmuştur.Tv led tamiri ve tv led değişimi yaparak cihazınız ilk günkü haline dönecektir.

Tv ekran kararma ve tv ses var görüntü yok arızasına nasıl önlem alırsınız.Cihazınızı ani voltaj yükselmesine karşı korumalısınız.Televizyonlarınızı akım koruma prizi ile çalıştırırsanız.Ani elektrik akımlarından korunmuş olur ve cihazınızın kullanım ömrünü uzatmış olursunuz.

Tv led değişim fiyatlarını öğrenmek istiyorsanız çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.Tv led tamiri ve değişim fiyatları , televizyonunuzun boyutuna göre değişmektedir.

Sektöründe uzman personelimizle 2 iş günü içerisinde birinci kalite yedek parçayla değişim yapmaktayız.Kullandığımız ürünlere 1 yıl parça değişim garantisi vermekteyiz.Sizde böyle bir sorun yaşıyorsanız.

LG Televizyon Ekranın Gidip Gelmesi

Yazar: admin Tarih: 9 Haziran 2018

Televizyonlar, en çok kullanılan teknoloji ürünleri sıralamasında listenin başında yer alırlar. LG televizyonların mevcut kullanım oranlarının yüksek seviyede olmasıyla beraber, televizyon ekranında gidip gelme problemi yaşanabilmektedir. LG televizyon ekranın gidip gelmesine neden olan değişkenler nedeniyle, televizyon izleme keyfi yarım kalabilmektedir. LG televizyonlarda yaşanan problemlerin temelini oluşturan detayların çözülmesi sayesinde kesintisiz olarak televizyon keyfi sürdürülebilir.

  • Isınma: LG televizyon ekranın gidip gelmesi sorununu meydana getiren problemlerin başında ısınma gelir. Yoğun olarak çalışan televizyonlarda ısınma sorunu mevcutsa, ekranın gidip geldiği görülebilmektedir.
  • Kablo Bağlantıları: Kablo bağlantı düzeni veya kabloların deforme olması nedeniyle temassızlık söz konusu olabilir. LG televizyon ekranın gidip gelmesi konusunda şikâyetçi olanların sorunu kablo bağlantılarından kaynaklanabilmektedir.
  • Devre Kartı Arızası: Devre kartındaki arızalar nedeniyle LG televizyonların görüntülerinde sabitlik sağlanamaması görülebilmektedir. Ekranın ani olarak gidip gelmesinde en çok karşılaşılan problemlerden birisidir.

LG Televizyon Ekran Gidip Gelmesi Nasıl Çözülebilir?

LG televizyon ekranın gidip gelmesi farklı sebeplerden kaynaklı olarak ortaya çıkabileceğinden dolayı, öncelikli olarak tespitin gerçekleştirilmesi ve ardından soruna göre çözüm üretilmesi gerekmektedir. LG Servis ekibi olarak, LG televizyon ekranlarında gidip gelme sorunlarının tamamının çözülebilmesinde görev yapmaktayız.

Her LG televizyon, altyapı açısından farklı nesil ürünü olarak müşterilere sunuluyor olduğundan dolayı yapılacak olan işlemlerin de televizyon modeline göre değişkenlik göstermesi gerekmektedir. Televizyonların zarar görmeden sorunlarının çözülebilmeleri maddi zararı engeller.

Ekran Yanma Sorunu Nedir, Nasıl Engellenir?

LCD, LED ve plazma ekranlarda yanma sorunu neden gerçekleşir, önüne nasıl geçilir? 

Televizyonunuzu veya monitörünüzü günlerce aynı görüntüye maruz bıraktıysanız, bu görüntünün ekranınıza yerleştiğini ve artık gitmediğini tecrübe etmişsinizdir. Bu, ekrana kalıcı bir yanma hasarı verdiğiniz anlamına geliyor.

Aşağıda yanma sorununun nedenini ve onu engellemeye yardımcı olacak yolları sizlerle paylaştık.

Plazma Ekranlar Neden Yanar?

Plazma ekranlar, fosfor bozulması denen, CRT ekranlarda da bulunan bir sorunla karşı karşıyadır. Plazma ekranda yanma, aynı görüntünün uzun süre ekranda kalmasıyla gerçekleşir. Fosforun yoğunluğunu kaybetmesi ve sadece devamlı gösterdiği ışığı göstermesiyle yanma gerçekleşir.

LCD ve LED’lerde Yanma Olur mu?

Yanma sorunu LCD ve LED ekranlarda da yaşanır ancak kalıcı bir hasara dönüşmesi, plazma ekranlara göre daha uzun zaman alacaktır. LCD ve LED ekranlarda görüntünün “takılması” gibi ayrı bir sorun daha yaşanır. Bu, genellikle geçicidir ve kalıcı hale gelmez.

Örneğin bir resim birkaç saat boyunca ekranınızda kaldığında ve ardından oyuna girdiğinizde, bu resmin bir gölgesinin ekranda kaldığına şahit olabilirsiniz. Bu izler bir süre ekranda kalacak ancak ekrandaki görüntüler hareket ettikçe ortadan kalkacaktır.

LED ve OLED ekranlarda kalıcı olan yanmalar da gerçekleşebilir. Ekranda tek bir resim, sabit olarak gösterildiğinde, pikseller daha çabuk eskiyecektir. Piksel öldüğünde onu geri getirmenin yolu yoktur.

LED, OLED ve QLED ekranlar normal kullanım sırasında yanma sorunuyla karşılaşmayacaktır. Ancak ekranınızda bütün gün aynı görüntüyü bırakıyorsanız, ekran yanması sorunu yaşama ihtimaliniz var.

Ekran türü hangisi olursa olsun, özellikle haber kanallarının (ekrandaki haber şeritleri vb. nedeniyle) yanma sorununa yol açabildiğini söyleyelim.

LCD ve Plazma Ekranlarda Yanma Sorununu Onarma

Ekran yanma sorununu onarmanın en iyi yolu, en başından tedbirli davranıp bu sorunu engellemek. Örneğin PC’nizin başından 15 dakikadan uzun süreyle kalkmayı düşünüyorsanız, monitörünüzü kapatabilir veya Windows güç ayarlarından monitörü otomatik olarak kapanacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

LCD ekranınızda yanma oluştuysa, buradaki gibi bir görüntüyü 12-24 saat açık bırakmayı deneyebilirsiniz (YouTube logosunu ekranınıza kazımak istemiyorsanız, elbette tam ekran olarak). Sürekli olarak hareket eden beyaz ve siyah, ekranınızdaki hayalet görüntüyü yok etmekte işe yarayabilir. Bazı TV’lerde aynı işlevi gören bir işlevin bulunduğunu söyleyelim. Ancak bunların her zaman sorunu çözmeyebileceğini unutmayın.

Bazı TV ve monitörlerde piksel yanmasını engellemeye yönelik Pixel-Shift işlevi bulunuyor. Piksel kullanımını çeşitlendiren bu işlev yanmış pikselleri onarmasa da, gölgelerin oluşmasının önüne geçebiliyor.

LCD TV, LED TV, Plazma TV gibi bir çok televizyon modeli bulabiliriz. Gelişen teknoloji ile bu modellerin görüntü kalitesi, piksel sayıları ve renk skalası da oldukça gelişmektedir. Her bütçe ve zevke göre bir televizyon modeli bulmak artık gerçekten kolay bir hale gelmiştir. Televizyon satın aldıktan sonra hangi marka olursa olsun, kurulum için mutlaka o markanın kendi TV servisini çağırmanızı öneririz. Kendiniz yaptığınız kurulumlar kulağa çabuk ve kolay gelse de, televizyonunuzun garantisini kaybetmenize neden olabilir. Ayrıca TV servisleri ilk kurulumu yaparken televizyonunuzda ölü piksel olup olmadığına da bakmaktadırlar. Bu sayede üretimden kaynaklı veya taşıma halindeyken televizyonunuz hasar gördüyse tespiti yapılır ve TV servisi tarafından televizyonunuz değiştirilebilir.

En çok karşılaşılan televizyon arızalarından biri, televizyonu kapattıktan sonra tekrar açamama arızasıdır. Televizyonunuz fazla ısınıyorsa bu da bir arıza olduğunu gösterir. Televizyonun geç açılması, her hangi bir görüntü alamamak, görüntü gelmesi fakat sesin çıkmaması, televizyonun düşmesi ve ekranın zedelenmesi, pikselleri ölmesi, TV ekranınızda yatay çizgiler oluşması ve ekranın köşelerinde renk kayıpları olması gibi bir çok TV arızası ile karşılaşılabilir. Bu tarz arızalar ile karşılaştığınızda en kısa zamanda bir TV tamircisi veya markanızın kendi TV servisini çağırmanızı öneririz. En kısa zamanda yapılan müdahale ile televizyonunuzu kurtarabilirsiniz.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir