Bulaşık Makinesi Su Almıyor.Neden Su Almaz
Bulaşık makinelerinde en sık görülen hatalardan birisi makinenin su almama sorunudur. Bu sorun, pek çok farklı nedenden kaynaklanabilir. Bazı durumlarda profesyonel bir tamir işine gerek duyulsa da bazı sorunları kendiniz de kolaylıkla çözebilirsiniz. Arçelik bulaşık makinesi su almıyorsa ne yapmak gerekir, neden su almaz detayları ile derledik.
Bulaşık makineniz su almıyorsa öncelikle bunun nedenini araştırmanız gerekir. Bulaşık makinesi bir tıkanıklık nedeni ile mi su almıyor yoksa makinenize hiç su gitmiyor mu öncelikle bunu tespit etmek gerekir.
Arçelik ( Altus – Beko ) Vestel ( Regal – SEG ) – Bosch – Siemens – Profilo Bulaşık Makinesi Su Almıyorsa Ne Yapmak Gerekir? Teknik Destek : 0538 469 07 30
Bulaşık makineniz su almıyorsa öncelikle kapağın tam olarak kapalı olduğundan emin olmanız gerekir. Ardından bulaşık makinenize hiç su gitmiyorsa kontrol edilmesi gereken ilk şey su bağlantısıdır. Lavabonun altında yer alan su giril hortumunu dikkatli bir şekilde inceleyerek boruda herhangi bir kıvrılma oluşmadan düzgün bir şekilde makineye bağlanmış olduğundan emin olmanız gerekir. Bunun tanında hortumun açık konumda olmasına da dikkat etmeniz gerekir.
Hangi konumun açık hangi konumun kapalı olduğuna dikkate ederek sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için de makinenizi çalıştırabilirsiniz. Su giriş paneli ise, makinenizin kapağının hemen alt tarafında yer alır. Bu panel, makinenizin yeteri kadar su ile doldurulmasını sağlar. Genellikle bir yıkama programı ya da şamandıralı şalter sırasında tetikleyen bir zamanlayıcı ile kontrol edilir.
Arçelik(Altus – Beko) Vestel (Regal – SEG) – Bosch – Siemens – Profilo Bulaşık Makinesi Neden Su Almaz?
Bulaşık makinesi su almıyor ve yıkama yapmıyorsa su valfiniz arızalı olabilir. Onarım için satın almanız gereken parçalar ise oldukça ucuzdur. Fakat valfin değiştirmeden önce borularda herhangi bir tıkanıklık olup olmadığını, kontrol etmeni gerekir. Bulaşık makineleri, şamandıralı şalter sayesinde makinedeki su seviyesini kontrol eder. Şamandıralı şalteri kullanarak da su seviyesini düzenler. Şamandıra istenen seviyeye ulaştığı zaman şamandıralı şalteri harekete geçirir.
Arçelik(Altus – Beko) Vestel (Regal – SEG) – Bosch – Siemens – Profilo Bulaşık Makinesi Su Almama Sorunu ve Çözümü
Bulaşık makineniz su almıyorsa; makinenizin arka tarafında bulunan su alma hortumu kıvrılmış olabilir. Aynı zamanda makine kapağı tam olarak kapanmamış ya da musluktan su gelmiyor olabilir. Bu sorunları zamanında gidererek makinenizin ömrünü daha da uzatabilirsiniz.
Evde akşam yemeklerinden sonra siz de aynı şeyi düşünmüyor musunuz; bulaşık makinesi dünyanın en iyi icatlarından biri, evlerin, annelerden sonraki süper kahramanı! Düşünsenize, eskiden ne kadar zordu tencereleri, tabakları, kaşık çatalları tek tek yıkamak. Şimdi ise sudan geçirip makineye yerleştirmeniz yeterli.
Her şey bu kadar kusursuz işlerken bir anda her şey değişebilir ve bulaşık makineniz bozulabilir. Elbette yaşanmasını hiç istemeyeceğiniz bu durum eğer başınıza gelirse ne yapacağınızı, sorunu nasıl anlayacağınızı biliyor musunuz?
Bulaşık makinesinde en çok karşılaşılan sorunlardan biri makinenin su almaması ve deterjanın çözünmeden olduğu gibi kalmasıdır. Peki her şey bu kadar yolundayken makine neden birdenbire bozulur ve neden su almamaya başlar?
Bulaşık Makinesi Neden Su Almamaya Başlar
Su almama ve deterjanın olduğu gibi çıkma sorunlarının birçok nedeni olabilir. Bulaşık makinesindeki kimi parçalar da bu arızalara sebep olabilir.
Su giriş valfi (ventil)
Bu parça bozulduğu zaman makine su almaz. Bu nedenle eğer bulaşık makineniz su almıyorsa ilk olarak su giriş valfini kontrol etmelisiniz. Pompa motoru: Pompa motoru, makinedeki suyu boşaltmakla yükümlüdür. Ancak bu parça kısa devre yaparsa ya da herhangi bir nedenle hata verirse bulaşık makinesi arıza yapabilir.
Emniyet sivici
Her marka ve modelde emniyet sivici bulunmaz; ancak bulunanlar için su arızalarında emniyet sivicinin de kontrol edilmesi gerekir. Zira su almama problemi, emniyet sivicinin bozulduğuna işaret de olabilir. Emniyet sivicini yalnızca teknik servis değiştirebildiğinden, arıza durumunda mutlaka bulaşık makinenizin markasına uygun yetkilendirilmiş teknik servisi çağırmanızı öneriyoruz.
Musluk
Eğer bulaşık makinesi su almıyor ise ilk yapmanız gerekenlerden biri musluğu kontrol etmektir. Bulaşık makinesinin bağlı olduğu su hortumunun ucundaki musluğun kapalı olması ya da bozuk olması da güçlü bir ihtimalken, sular kesilmiş ve siz bunu fark etmemiş olabilirsiniz. Bu nedenle teknik servis çağırmadan önce mutlaka musluğu kontrol edin.
Bulaşık Makinesi Su Almıyor
Bulaşık Makinesi Su Almıyor
Bulaşık Makinesi su almıyor! Sorunu için detaylı inceleme gerekmektedir. .
Bulaşık makinem Su Almıyor Neden ?
- Elektrik gelmiyordur. Elektrik kablolarını kontrol ediniz
- Açma kapama düğmesi çalışmıyordur.
- Program düğmesi çalışmıyordur.
- Su musluğu kapalıdır. Temiz su hortumu yerinden çıkmış veya kıvrılmıştır. Bunu kontrol ediniz.
- Su giriş valfinin ( ventil) ucunda filtre vardır. Bu filtre kumdan veya kireçten ötürü tıkanır.
- Yan cep tıkalıdır. Aşırı yağ ve kireçten ötürü zamanla tıkanır. ( Görebileceğiniz bir yerde değildir)
- Taşma Switch’i arızalanmıştır.
- Tahliye pompası arızalanmıştır . Bulaşık makineleri çalışmaya başlamadan önce içindeki suyu tahliye eder.
Günün hem Arayarak Hem de WHATSAPP dan iletişime geçip, Bilgi, Fiyat veya Randevu alabilirsiniz!
Bulaşık makinesi su almıyor
Bulaşık makineniz su almıyorsa; makinenizin arka kısmında yer alan su alma hortumu kıvrılmıştır. Ayrıca musluktan su gelmiyor ya da makine kapağı tam olarak kapanmamıştır. Öncelikle bu adımları kontrol edin. Makineniz hala çalışmıyorsa mevcut yıkama programını iptal edip yeni program vererek deneyin.
Tahliye hortumu kontrolü
Bulaşık makinenizin arka kısmında yer alan su alma hortumunda kıvrılma varsa su tahliyesi gerçekleşmeyeceği için çalışmaz. Bunu anlamak için makinenizin arka kısmını görüp göremediğinizi kontrol edin. Eğer görüyorsanız su alma hortumu kıvrılmış demektir. Hortumu kontrol edin ve kıvrılmış ise düzeltin.
Su akışı kontrolü
Bulaşık makinenize yeterli su gelip gelmediğini kontrol etmek için, herhangi bir musluğu açarak su akışını kontrol edin. Su az akıyorsa akışın normale dönmesini bekleyin. Su akışı normal olmasına rağmen sorun devam ediyorsa, makinenin arkasındaki hortumların düzgün olup olmadığını kontrol edin.
Yerleşim düzeni
Bulaşık makinenizin kapağı tam olarak kapanmamıştır. Bunun nedeni makinenize bulaşıkları yerleştirdiğiniz sepet kısımlarının yerine oturmamış olması ya da yerleştirdiğiniz tencere, tabak gibi parçaların kapağın kapanmasına engel olmasıdır. Kapağın tam olarak kapandığından emin olun.
Yıkama iptali
Bulaşık makinesinde yıkama işlemini iptal etmek için makinenizi açma-kapama düğmesinden açın ve elektrik geldiğinden emin olun. Makinenizde tuşların olduğu bölümün üzerinde yer alan Başla/Beklet/İptal yazan düğmeye parmağınızı 3 saniye basılı tutun. Yaklaşık 2 dakika içinde “Bitti” ışığı yanacak ya da ekranda “End” yazısı çıkacaktır. Sonrasında yeniden program seçip makinenizi çalıştırın.
Program iptali ve yeni program tanımlama
Program iptali yaptığınız halde bulaşık makinenize yeni program veremiyorsanız öncelikle açma-kapama düğmesinden makinenizi kapatın ve fişini çekin. Ardından 30 saniye bekleyin ve fişi tekrar takın. Son olarak, açma düğmesine basarak makineyi çalıştırın ve Başla/Beklet/İptal yazan düğmeye parmağınızı 3 saniye basılı tutun. Bu işlemi yaptığınızda yıkama sona erecektir. Yaklaşık 2 dakika bekledikten sonra makinenize yeni program verebilirsiniz.
Ayak ayarlarının kontrolü
Bulaşık makinenizin ön ayakları aşağıda kalıyorsa su akıntısı vardr. Su akıntısını önlemek için makinenizin alt kısmında bulunan ve vida şeklinde olan ayaklarını bulunduğu zemine göre ayarlamanız gerekir. Vidayı sol tarafa doğru çevirdiğinizde ayaklar uzayacak; sağ tarafa doğru çevirdiğinizde ise kısalacaktır.
Bulaşık Makinenizin diğer arızaları için Bulaşık Makinesi Servisi sayfamıza gidebilir, diğer arızalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.