Çamaşır Makinesi Su Almıyor. Neden Su Almaz

Arçelik ( BekoAltus ) – Vestel ( RegalSEG ) – BoschSiemensProfilo Çamaşır Makineleri Neden Su Almaz? Teknik Destek : 0538 469 07 30

Çamaşır makinesi su almıyor ama çalışıyor ya da çamaşır makinesi su almıyor ses çıkarıyor gibi sorunlarla karşı karşıyaysanız yalnız değilsiniz. Su almama arızası çamaşır makinelerinde en sık görülen durumlardan bir tanesi. Böyle bir arızayla karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, sorunun kaynağını bulmak işinizi kolaylaştırabilir. 

Birkaç temel araç gereçle, tesisatçı çağırmanıza gerek kalmadan üstesinden gelebileceğiniz çamaşır makinesi su almama arızası ile ilgili tüm detayları bu yazıda bulabilirsiniz

3 adımda çamaşır makinesi su arızasının çözümü

Çamaşır makinesi su almıyor ses çıkarıyor veya çamaşır makinesi az su alıyor diye yakınan kullanıcıların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Ciddi olmayan su arızalarının kaynağını tespit ederek sorunu birkaç adımda çözmek mümkün.

  1. Hortumları kontrol edin

Öncelikle çamaşır makinenizi bir miktar öne çekerek arkasında bulunan su girişi ve tahliye hortumlarını kontrol etmeniz gerekiyor. Makinenin su almaması musluklardan da kaynaklanabileceği için su girişi musluklarını sonuna kadar açmalısınız. 

Musluğu açtıktan sonra su girişi hortumlarının bükülüp bükülmediğini kontrol etmeyi de unutmayın. Bu aşamada su girişi filtresini de temizlemeniz gerekebilir. Su girişi filtresini temizlemek için makineye su aktarımını sağlayan hortumun hem musluktaki ucunu hem de makinedeki ucunu çıkararak içerisinde biriken tortuları temizlemelisiniz. 

Makinede kısmındaki filtreyi çekip temizlemek için küçük bir penseye ihtiyacınız olabilir. Bu işlemi uygularken muslukların kapalı olduğundan emin olmalısınız. 

  1. Kapağı kontrol edin 

Tüm çabalarınıza rağmen hala çamaşır makinesi su almıyor nedeni nedir diye düşünüyorsanız, gözden kaçırdığınız ufak bir detay olabilir. Siz kapattığınızı düşünseniz de ön kapak tamamen yerine oturmamış olabilir. 

Kapı emniyet kilidine sahip olan çamaşır makinelerinde ön kapak açık konumdayken makineler su almıyor. Kapağı açıp daha sağlam bir şekilde kapatarak makinenin düzgün bir şekilde su almasını sağlayabilirsiniz.

  1. Deterjan gözünü kontrol edin 

Çamaşır makinesi deterjan gözü su almıyor diye kara kara düşünmenize artık gerek yok. Çok basit bir çözümü olan bu problem için öncelikle deterjan haznesini makineden ayırmanız gerekiyor. Her makinede farklı bir mekanizmaya sahip olan deterjan gözünü çıkarmak için kenarında veya altında bulunan mandallara bastırabilir ya da kullanım kılavuzuna bakabilirsiniz. 

Deterjan haznesini çıkardıktan sonra hazne yuvası içinde herhangi bir tortu birikmesi olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Hazne yuvasının üst kısmındaki deliklerde tıkanıklık varsa fırça yardımıyla temizleyebilir; daha sonra hazne temizliğine geçebilirsiniz. 

Özelikle yumuşatıcı gözünün su almadığı durumlara sık rastlandığı için yumuşatıcı bölümündeki mavi kapağı yerinden çıkararak altında kalan küçük kanalı ince bir tornavida yardımıyla temizlemeniz gerekebilir. 

Çamaşır makineleri yüksek basınçlı sulara gereksinim duyduğu için basınçtaki bir azalma da su almamasına neden olabilir. Özellikle yaz mevsiminde su kullanımı yoğun olduğu için yüksek katlarda oturanların çamaşır makinelerini yoğunluğun en az olduğu saatlerde çalıştırması sorunu geçici olarak çözebilir. 

Ancak yine de tüm çabalarınıza rağmen çamaşır makinesi dönüyor ama su almıyor ve çamaşır makinesi su almıyor ses çıkarıyor gibi alışılmadık arızalar ile karşı karşıya kalıyorsanız problem sizin tek başınıza çözemeyeceğiniz kadar büyük olabilir. Çamaşır makinenizin ana kartı bozulmuş ya da su almaya yarayan, makine ventiline giden elektrik kablolarında arıza meydana gelmiş olabilir. 

Pompa motorundan kaynaklı sorunlar da makinelerde su alımını engelleyebiliyor. Çözümü ustalık isteyen bu tip problemler için yetkili bir servise başvurmanız daha faydalı olabilir. 

Çamaşır Makinesi Servisi

Çamaşırlarınızı makineye koymanızla beraberinde deterjan kısmına yeterli ölçüde çamaşır deterjanını ilave edilir. Başlatma düğmesine bastıktan sonra çalışır durumda ancak su almadığını fark ederseniz, yapmanız gereken yöntemleri haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz…

Çamaşır makinesinin su almıyor olması, emniyet ventilinde veya ventile giden elektrik kablosunun yerinden çıkmasından kaynaklı bir sorun olabileceği gibi bir çok sebepten kaynaklı bir sorun da olabilmektedir. Anakartın arıza olması, su seviye anahtarının düzgün çalışmaması, makine parçalarında elektrik kaçağı olması veya pompa motorunun tıkalı olması gibi sorunları servis gelmeden kestirebilmeniz mümkün olmayabilir. Servis gelmeden makinenizin daha çok hasar almaması veya kolay tamir edilebilmesi açısından hangi acil uygulama yöntemlerini uygulamanız gerekir? Çamaşır makineniz su almadığında yapılması gerekenler…

ÇAMAŞIR MAKİNESİ SU ALMADIĞINDA YAPILMASI GEREKENLER

 Musluğu kontrol ediniz kapalıysa açık konuma doğru çevirin ve cihazı yeniden deneyiniz.

 Muslukları açarak su kesintisi olup olmadığını kontrol ediniz. Su kesintisi varsa makineniz bu yüzden su almıyor demektir. Su kesintisi varsa eğer sular gelene kadar makinenizi kapalı konumda bekletiniz.

 Çamaşır makinenizin su giriş hortumunu kontrol ediniz. Bükülme durumu varsa eğer hortumu düzeltiniz. Hortumu düzelttikten sonra cihazı yeniden çalıştırmayı deneyiniz.

– Su giriş hortumunu kontrol ediniz. Tıkanıklık görürseniz tıkanıklığı temizleyiniz. Filtresini temizlemeyi ihmal etmeyiniz.

– Valf giriş filtresi kontrol edilerek tıkanıklık varsa temizliği yapılmalı ve tıkanıklık giderilmelidir.

 Çamaşır makinesinin yeri değiştirildiğinde karşılaşılır. Bu gibi durumlarda önce hortuma bakılmalıdır. Kırılma varsa eğer hortumun kırılmadan çalışıyor konumda olmasını sağlayınız.

 Makinenin kapağı tam kapanmamış olabilir ya da çamaşırın kapağa sıkışmış olmasından dolayı su almama problemi yaşanıyor olabilir. Ayrıca, kapak kilidinin gevşek olup olmadığını kontrol ediniz. Kilidin bozulmasıyla bu problem ortaya çıkmaktadır.

– Dairenize su tazyikinin hangi saatlerde yoğun verildiği bilgisini edinirseniz, şebeke su tazyikinin daha yüksek olduğu saatlerde makinenizi çalıştırabilir ve bu sorunu düzeltebilirsiniz.

 Deterjanı fazla kullandığınızda kutuda kalıntılar oluşur. Bu da zamanla tıkanıklığa sebep olur. Böyle bir durumla karşılaştığınızda deterjan kutusunu yerinden çıkartınız. Deterjan kalıntılarını temizledikten sonra makineyi tekrar çalıştırınız.

Benzer Yazılar